Följ med forskare från Göteborgs universitet på en spännande virtuell smakresa med den nya blå maten – framtidens mat – och få reda på hur man på bästa sätt kan odla god, hållbar och näringsriktig sjömat.
I årets digitala upplaga av Vetenskapsfestivalen inleder forskare från Göteborgs universitet med programpunkten ”6-rätters smakmeny med hållbar blå sjömat” (16/4). Under en timma ger forskarna exempel på hur vattenbruket, det vill säga odling av till exempel alger, skaldjur och fisk, kan bidra med hållbart producerade och näringsriktiga livsmedel. De sex forskarna avlöser varandra med spännande föredrag, där professor Sundell introducerar ”Framtidens mat från havet” och sedan leder åhörarna genom ”måltidens” alla rätter.
-Det finns en gigantisk potential att öka produktion av näringsriktig mat från just vatten, och så är ju sjömat så god och det finns mängder av nya spännande rätter som man knappt ens har hört talas om tidigare att testa, säger, Kristina Snuttan Sundell, verksamhetsledare för nationellt centrum för marin vattenbruksforskning (SWEMARC) vid Göteborgs universitet.
Läs mer här.