Nationellt Kompetenscentrum Vattenbruk

SLU akvakultur på Matologi, 25/8 i Stockholm

matologi1 2018"Mitt hållbara matval" är temat för årets Matologi som är ett heldagsevent i Stockholm (Norra Latins skolgård) den 25 aug kl 10-16. Eventets syfte är att sprida kunskap som utgår från SLUs forskning - för att besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt. Under Matologi-eventet möter besökare forskare, företag, offentliga aktörer, intresseorganisationer, kockar och många andra kopplade till mat, klimat och hållbarhet. På området kommer det att finnas ett Kunskapstält med SLU-forskare som kan svara på just dina frågor kring ditt hållbara matval. Dessutom finns framtidens livsmedelsföretag, farmers market, kockar samt servering av mat och dryck. I SLU Future Foods tält finns representanter för SLUs akvakulturforskning. Där kan man bland annat kan träffa Lennart Edsman som berättar om hur man kan bli rik på att odla kräftor! Och vilken fisk ska man egentligen välja? 


 

 

Varmt välkomna!


Program och mer information finns här.

 


Datum: 25 augusti 2018 kl. 10-16.

 

Plats: Norra Bantorget, Stockholm

 

FRI ENTRÈ!

 

Mer information: matologi.nu


 

Följ på Instagram: https://www.instagram.com/matologi/

 

Följ på Facebook: https://www.facebook.com/Matologi/

 

 

 

Kick-off för SLU:s plattform för akvakultur

ostersjomusslorSPA VidakovicSLU:s plattform för akvakultur inrättades enligt rektorsbeslut 2017 och invigdes 26 april 2018 med en kick-off för SLU-forskare. Se mer info om plattformen och länkar till inspelade presentationer från kick-offen via plattformens hemsida.

 

Syftet med SLUs akvakulturplattform är att:

 

- identifiera, utveckla och synliggöra kompetens på SLU inom akvakultur,

 

- stimulera fakultetsövergripande forsknings- och utbildningsprojekt inom akvakultur,

 

- identifiera och stödja utveckling av infrastruktur inom akvakultur på SLU samt synliggöra denna internt och externt,

 

- upparbeta nätverk inom akvakultur, såväl internt på SLU som på nationell och internationell nivå.

 

 

 

 

 

Verksamheten inom akvakulturplattformen utgörs framförallt av utvecklingsprojekt och kommunikationsaktiviteter för att uppnå plattformens mål. Till plattformen har knutits två nya biträdande lektorer: Christos Palaiokostas (genetik och avel) och Kartik Baruah (foder och nutrition), samt en koordinator (Anna Norman Haldén) och en kommunikatör (Eva-Stina Lindell). Plattformen leds av en styrgrupp med representanter från SLUs samtliga fyra fakulteter och med fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap som organisatoriskt ansvarig.

 

 

 

 

 

 

Mycket händer inom SWEMARC!

SWEMARC maj2018

Läs mer om bland annat projektet Scary Seafood - den nya maten från havet (https://swemarc.gu.se/Aktuellt/Nyheter/fulltext//scary-seafood-ska-lara-oss-ata-ny-mat-fran-havet-.cid1564947) och den nya nordiska mastersutbildningen som startar hösten 2019 (https://www.utbyten.se/nyheter/dags-att-soka-till-nordic-master/).

 

SWEMARC har också deltagit i arbetet med att ta fram en vattenbruksutbildning för webben, läs mer här http://www.tillvaxtbohuslan.se/vattenbruksutbildning/

 

 

Foto: Snuttan Sundell pratar om möjligheter med att odla och äta sjögurka under Scary Seafood-workshopen den 13 april (foto: Susanne Lindegarth).

Prenumerera på denna RSS-feed