Nationellt Kompetenscentrum Vattenbruk

EHFF 2

De stöd som tidigare varit stängda och öppnar upp för ansökan den 2 januari igen är:

  • Miljöinvesteringar i vattenbruk (18 miljoner kronor)
  • Kompetensutveckling och informationsinsatser inom vattenbruk (2,2 miljoner kronor)
  • Startstöd för hållbara vattenbruksföretag (10 miljoner kronor)
  •  

Stöden kommer att kunna sökas igen från och med den 2 januari, 2019.

Mer information

Läs mer om havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020.

Läs mer om stöden i havs- och fiskeriprogrammet.

EU-kommissionens programändringsbeslut

Bilaga – budget programändringsbeslut

 

Kontaktpersoner för journalister

Niclas Purfürst

Avdelningschef landsbygdsavdelningen

niclas.purfurst@jordbruksverket.se

Telefon 036-15 58 74

Andreas Mattisson

Enhetschef EU-programenheten

andreas.mattisson@jordbruksverket.se

Telefon 036-15 51 98

EHFF

 

De stöd som tidigare varit stängda och öppnar upp för ansökan den 2 januari igen är:
• Miljöinvesteringar i vattenbruk (18 miljoner kronor)
• Kompetensutveckling och informationsinsatser inom vattenbruk (2,2 miljoner kronor)
• Startstöd för hållbara vattenbruksföretag (10 miljoner kronor)

Stöden kommer att kunna sökas igen från och med den 2 januari, 2019.
Mer information
Läs mer om havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020.
Läs mer om stöden i havs- och fiskeriprogrammet.
EU-kommissionens programändringsbeslut
Bilaga – budget programändringsbeslut

Kontaktpersoner för journalister
Niclas Purfürst
Avdelningschef landsbygdsavdelningen
niclas.purfurst@jordbruksverket.se
Telefon 036-15 58 74

Andreas Mattisson
Enhetschef EU-programenheten
andreas.mattisson@jordbruksverket.se
Telefon 036-15 51 98

 

Jäst + halm = olja till fiskfoder

 

fat yeast Nils Mikkelsen SLU 

Forskare vid SLU har visat att jästbiomassa kan ersätta all vegetabilisk olja och delar av proteinet i ett rödingfoder, utan att försämra fiskens tillväxt eller kvalitet. Genom att låta en speciell typ av fet jästsvamp odlas i ett halbaserat substrat har man kunnat framställa en "jästolja" med en fettsyrasammansättningen som liknar den i oliv- eller palmolja. Studien publicerades nyligen i tidskriften Scientific Reports. Läs mer om studien och ladda ner publikationen här. Forskningen har gjorts inom forskningssamarbetet LipoDrivE.

 

 

 

Kontaktperson
Volkmar Passoth, forskare
Institutionen för molekylära vetenskaper; Livs- och fodermedel
Sveriges lantbruksuniversitet
018-67 33 80, volkmar.passoth@slu.se

Prenumerera på denna RSS-feed