Aquafresh - odlad fisk som en excellent råvara till det svenska köket

Aquafresh är samlingsnamnet för ett nytt forskningskoncept som nu utvecklas mellan SLU och Örebro universitet/Grythyttan inom produktkvalitet för odlad fisk och skaldjur. Målet är, att med hjälp av den senaste analystekniken inom biokemi och utvecklingen av statistisk metodik inom sensorik/gastronomi, finna mer handfasta markörer som tillåter en direkt koppling mellan…

"5 ton grön fisk i disk" - satsning på cirkulär matproduktion med odlad fisk i centrum

SLU och Axfoundation har initierat projektet "5 ton grön fisk i disk" - ett samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv som syftar till att ta fram ett hållbart och cirkulärt fiskfoder som dessutom ger välsmakande fisk. Fodret produceras av restprodukter från handel, livsmedelsindustri och skogen, samt från alternativa marina råvaror. Restprodukterna omvandlas med…

Vattenbrukskurs 20-22 nov: "En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige – framtidsperspektiv".

Inbjudan till vattenbrukskursen: "En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige – framtidsperspektiv" När: 20-22 november 2019 Var: Kristinebergs marina forskningsstation, Fiskebäckskil Schema: klicka här Sista dag för anmälan är 29 oktober. Anmälan: Klicka här Begränsat antal platser. OBS: Anmälan är bindande.   KURSENS SYFTE OCH MÅL Det övergripande syftet är att…

Almedalen 3 juli: Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion?

Almedalen 2019 - Välkommen att delta i seminariet: Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion? Arrangör: SLU Aquaculture, en forskningsplattform vid Sveriges lantbruksuniversitet Tid: Ons 3 juli 12.30–14.00 Plats: Björkanderska Magasinet, Visby hamn Praktisk information: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/57572 Mer information om programmet och vilka som medverkar -…